Diyanet Cami Çalışma Programını Güncelledi

Diyanet Cami Çalışma Programını Güncelledi

Diyanet İşleri Başkanlığı “çalışma kapsamında camilerde okunacak kitapların listesini güncelledi”.

İslam Dini inanç, ibadet ve ahlak olmak üzere üç alandan oluşur. İman alanı temel alan olup diğer ikisi bunun üzerine kurulur. Sorunlu bir iman alanı sağlıklı bir ibadet ve ahlak hayatı ortaya koyamaz. Kur’an-ı Kerim’in sık sık imana vurgu yapması, hemen her vesile ile ulûhiyete dikkat çekmesi; kıyamet, ahiret, hesap, cennet ve cehennem gibi konulara göndermede bulunması, bundan dolayıdır.

Yüce Allah’ın iman edenlere seslenerek,“Ey müminler! İman ediniz.” diye başlayan ayeti iman alanının müminler için her zaman canlı tutulması gerektiğine işaret eder: “Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaplara iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur.” (Nisa,136)

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Toplumu din konusunda aydınlatmak, İslam’ın inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işlerini yürütmekle yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bugüne kadarki çalışmalarında, doğrudan veya dolaylı olarak dinihaber.com inanç konularını vatandaşlarımıza çeşitli yollarla aktarmaya çalışmış ve önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir. Ancak bu alanın hem sürekli beslenip güçlendirilmesi gereken bir alan olması hem de her seviyeden insanımızın yararlanabilmesi amacıyla İnanç Esasları Serisi’nin din görevlilerimiz tarafından okunması ve cemaate aktarılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada;

Cami Çalışma Programı” kapsamında ülke genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından  İnanç Kitapları Serisi’nin 2018 yılı boyunca bütün camilerde işlenmesi, kitapların din görevlilerince kendi aralarında müzakere edilerek okunması ve üniteler halinde cemaate okunup açıklanması istenildi.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

İşte o kitaplar…

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ