Diyanet’ten İhsan Şenocak’a Yeni Görev

Hakkında açılan soruşturma dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca açığa alınıp daha sonra göreve iade edilen İhsan Şenocak Hoca’ya tenzili rütbe ve sürgün kararı çıktı.

Diyanet’ten İhsan Şenocak’a Yeni Görev

Önce açığa alınan daha sonra ise görevine iade edilen Samsunlu ünlü ilahiyaçı İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Sinop İl Müftülüğüne Eğitim Uzmanı olarak atandı. Bu atama birçok çevre tarafından kızağa çekilme olarak değerlendirildi.

İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak hakkında, tesettür ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar gerekçe gösterilerek Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma açılarak, 27 Ekim 2017 tarihinde açığa alınmıştı.

İhsan Şenocak, tesettür ile ilgili yapmış  olduğu;

“Kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin?

18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak.

Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak…

Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme.” açıklama sonrasında gelen tepkiler üzerine  açığa alınmıştı.

Daha sonra göreve iade edilen İFAM’ın kurucusu, Diyanet İşleri Başkanlığı Samsum Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Eğitim görevlisi Dr. İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Sinop İl Müftülüğüne Eğitim Uzmanı olarak atandı.

Dr. İhsan Şenocak Hoca hakkında tenzili rütbe ve sürgün kararı verilmesi, başta Diyanet camiası olmak üzere herkesi şok etti. Diyanet’in bu kararını neye istinaden aldığı merak ediliyor. Karar sonrası Diyanet’e karşı haddi aşan saldırıların olmasından endişe ediliyor.

Merak edilen diğer bir konu ise;  Şenocak’ın bu karar sonrası nasıl bir adım atacağı. Bazı çevrelerce Şenocak’ın Diyanet’ten istifa edeceği dillendirilse de, İhsan hoca tarafından bu hususta bir açıklama yapılmadığı sürece söylenecek her söz ve yazılacak her yazı, iddiadan öteye geçmeyecektir.