Eğitime katılan anneye aylık 400 lira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş başı eğitim programlarına ve mesleki eğitimlere katılan 2-5 yaş arası çocuğu bulunan kadınlara aylık 400 lira bakım desteği verileceği müjdesini açıkladı.

Eğitime katılan anneye aylık 400 lira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsthidam Şurası’nda kadınlara yönelik çok önemli bir desteği de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan iş başı eğitim programlarına ve mesleki eğitimlere katılan 2-5 yaş arası çocuğu bulunan kadınlara aylık 400 lira bakım desteği verileceğini ifade etti.

İŞKUR PROGRAMI 6 AYA KADAR ÇIKARILACAK

İstihdam Şurası’ndaki konuşmasında; İşbaşı eğitimin en önemli konuların başında geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İşçinizi kendiniz yetiştirin sloganı” ile İŞKUR tarafından uygulanan programın süresini bilişim ve imalat sektörü için 3 aydan 6 aya kadar çıkaracaklarını, programın diğer sektörler için ise 3 ay olarak devam edeceğini belirtti.

GENÇLERE 54 LİRA CEP HARÇLIĞI

Cep harçlıkları ile ilgili de bir düzenleme yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, işbaşı eğitim programı na katılan gençlere günlük 54 liraya kadar cep harçlığı vereceklerini ayrıca sigorta primlerini de karşılayacaklarını söyledi.

SİBER GÜVENLİK İÇİN 9 AY 75 LİRA

Erdoğan öte yandan siber güvenlik, bulut bilişim gibi alanlardaki işbaşı eğitimlere katılan 18 ile 29 yaş arası gençlerin de 9 ay 75 lira cep harçlığı almalarını sağlayacaklarını ifade etti.

2- 5 YAŞ ARASI ÇOCUĞU OLAN KADINA AYLIK 400 TL DESTEK!

Kadınlara bu programlarda ayrı bir yer verdiklerine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayi sektöründeki mesleklerede düzenlenecek iş başı eğitim programlarına ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödeneceği müjdesini verdi.

Kaynak: Yeni Şafak