FETÖ ile iltisaklıların Diyenet’le ilişikleri kesildi

DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanlığının 60 ülkede ataşe ve müşavirliklerinin olduğunu ifade eden Erbaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra ataşe ve müşavirlerin, bulundukları bölgelerde FETÖ’nün faaliyetlerine karşı uyanık olunması noktasında bilgilendirildiğini, bu sene Sapanca’da yaptıkları ataşe ve müşavirler toplantısını FETÖ konusuna ayırdıklarını anlattı.

FETÖ ile iltisaklıların Diyenet’le ilişikleri kesildi

“UİP öğrencilerinden FETÖ ile iltisaklıların ilişikleri kesildi”

Başkan Erbaş; Diyanet İşleri Başkanlığının 60 ülkede ataşe ve müşavirlikleri var. 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra ataşe ve müşavirlerin, bulundukları bölgelerde FETÖ’nün faaliyetlerine karşı uyanık olunması noktasında bilgilendirildi.

Erbaş; Yurt dışında irtibatta olduğumuz 300’ün üzerinde dini lider ve kanaat önderine FETÖ’ye ilişkin mektuplar ve Olağanüstü Din Şurası’nın sonuç bildirgesini gönderdik.

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında 16 ülkeden 570 öğrencinin Türkiye’de 7 ilahiyat fakültesinde eğitim gördüğünü dile getiren Erbaş, “Yurt dışından gelen öğrencilerimizi de FETÖ konusunda bilgilendiriyoruz. Onların içinden FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olduğu değerlendirilen öğrencilerin ilişikleri ve bursları kesilmiştir.” dedi.

Erbaş, 2018 yılında Dünya Müslüman Azınlıklar Çalıştayı, Avrupa Müslümanları Buluşması isminde çalışmalar yürüteceklerini belirterek, bu toplantılarda FETÖ konusunda bilgilendirme yapacaklarını söyledi.

DiniHaberler.com.tr

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr

 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ