Türkiye’de 25 bini aşkın Kur’an kursu bulunuyor

Türkiye’de 25 bini aşkın Kur’an kursu bulunuyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Gölcük’te yapımı tamamlanan İmam-ı Azam Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışta yaptığı konuşmada Kur’an Kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmaları içerisinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Başkan Erbaş, Türkiye’de 25 bini aşan Kur’an kursu bulunduğunu, bunlardan bin 500’ünün yatılı olduğunu kaydetti.

İhtiyaç odaklı Kur’an Kursları ile toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Bütün yurtlarda Kur’an Kursları açtık oralarda Manevi Rehberlerimiz binlerce üniversite genciyle buluşuyor” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir kitap olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in nuruyla evlerin, mahallerin, şehirlerin aydınlatılması gerektiğini söyledi.

“Çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz kelime, Allah olsun. İlk öğrettiğimiz isim Muhammed olsun” tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Hz. Ebubekir gibi sıddık olmalarını, Hz. Ömer gibi adil olmalarını, Hz. Osman gibi edep timsali olmalarını Hz Ali gibi cömert ve ilim timsali olmalarını öğretmeniz gerekiyor. Hz. Ayşe, Hz Fatıma, Hz Hatice gibi kızlarımız yerleştirmeniz gerekiyor.”

İmam-ı Azam Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Erbaş, Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan askerlere Allah’tan muvaffakiyetler, şehitlere rahmet ve gazilere acil şifalar diledi.

Başkan Erbaş’ın Konuşmanın ardından, camisiyle 4 bin 500 metrekare alana kurulan 5 katlı ve 250 yatak kapasiteli Kur’an Kursunun açılışı gerçekleştirildi. Başkan Erbaş ve açılışa katılan protokol üyeleri Kur’an Kursunu gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Açılışa Kocaeli valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ve Mehmet Akif Yılmaz, 20. dönem milletvekili Şevki Yılmaz, İl Müftüsü Yusuf Doğan, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.