İl Müftülüğü’nden Cezaevinde Program

İl Müftülüğü’nden Cezaevinde Program

Sinop İl Müftülüğü Sinop E Tipi ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumlara yönelik program düzenledi.

Programa Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Cumhuriyet Savcısı  Yücel Ertaş, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdülhamid Denizci, Kurum İkinci Müdürleri Kadriye Arslan, İsmail Tekeli, Cezaevi Vaizleri Bahadır Aydın, Mustafa Ekin ve Cezaevi sakinleri katıldı.

Program Cezaevi Vaizi Mustafa Ekin’in Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Sinop il Müftülüğü tasavvuf Musiki Korosunun okuduğu ilahiler beğeniyle dinlendi.

Programda konuşan Sinop il Müftüsü Ali Hayri Çelik Cenab-ı Hakk’ın tövbe kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Hayatımızda bir anlık öfke neticesinde veya farklı nedenler ile işlediğimiz hataların karşılığında kanunlarımızın verdiği cezaları burada dolduruyorsunuz. Gerçek esaret ve tutsaklık beyinlerde ve zihinlerde olan mahpus hayatıdır. Ankara Kızılay Meydanında rahatça dolaşan nice insan vardır ki, beynini kemiren insanı avucunun içerisine alan, zihnin karanlık dünyasında prangalar içerisindedir. Nice mahkumlar vardır ki; gönül ve zihin dünyasında özgürlükler âlemindedir. Hapis hayatı sona erer, ıslah olur, durumunuzu düzeltirsiniz, ancak zihnen önyargıların yönettiği kalbi yüreği esir insanlar,ömür boyu duygularının esiri olmuştur. Rabbim bizleri nefsimizin esiri olmaktan muhafaza eylesin. Bu dünya da yaptığımız işlerin hesabı sorulduğu gibi, Ahiret gününde de dünyada işlediğimiz güzel amellerin, kötü amellerin de hesabı var. Orada nasıl hesap verebiliriz. Bütün Müslümanların bu günü düşünmeleri lazım. Ona göre yapacağımız işleri tanzim etmemiz gerekir. Yaptığımız yanlışların, hataların bağışlanması için de Cenab-ı Hakk’a tevbe ve istiğfar etmemiz, günahlarımızı  bağışlamasını talep etmeliyiz. Çünkü Rasülüllah (sav) bir Hadisi Şeriflerinde “Günahından Tövbe eden kimse, günahsız kimse gibidir.” buyurmaktadır. Biz Müslümanlar da işlediğimiz hata ve günahlarımızdan tövbekâr olup, bir daha aynı hata ve günahlara düşmemeye dikkat ederek, ömrümüzü tamamlamaya çalışmamız gerekir” dedi.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’ten sonra konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar şunları söyledi. “Böyle programlar insanın kendisini dinleme ve analiz yapma imkanı sunuyor. Bu programda emeği  geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle güzel programların devam etmesini arzu ediyorum” dedi.

Cezaevi Vaizi Bahadır Aydın’ın yaptığı duanın akabinde yapılan ikram ile program sona erdi.

Haber : Ahmet ERMİŞ