LYS Sınavına ilişkin Örnek Sorular MEB’in Sitesinde Yayınlandı

Sınavla öğrenci alan liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde paylaşıldı.

LYS Sınavına ilişkin Örnek Sorular MEB’in Sitesinde Yayınlandı

Sınavla öğrenci alan liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde paylaşıldı.

Sınavla öğrenci alan liselere yerleştirme sınavına ilşkin örnek sorulan yayınlandı. Sorulara Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden ulaşılabiliyor.

İKİ AYRI KİTAPÇIK OLACAK

Sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanan örnek sorulara göre sınav, “Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile haziran ayında iki oturumda düzenlenecek. Öğrencilere Türkçe, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dili içeren 50 sorudan oluşan ‘Sözel Bölüm’ için 75, matematik ve fen bilimlerini içeren 40 soruluk ‘Sayısal Bölüm’ için de 60 olmak üzere 135 dakika süre verilecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak.

Sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı.

Soruların derslere göre dağılımı ise söyle olacak:

SÖZEL BÖLÜM (75 dakika) SAYISAL BÖLÜM (60 dakika)
Türkçe 20 Matematik 20
T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 Fen Bilimleri 20
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10    
Yabancı Dil 10    
TOPLAM 50 TOPLAM 40

 

Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşacak. Bu doğrultuda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirilme sınavı, 8.sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacak.

 

Örnek sorulara (Sözel) ulaşmak için tıklayınız.

 

Örnek sorulara (Sayısal) ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ