Namaz Kılan Askerleri Tehdit Etti 20 Yıla Patladı

Kayseri’de, 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığında görevli bir teğmen, koğuş girişinde toplu halde namaz kılan 5 eri silahla tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Namaz Kılan Askerleri Tehdit Etti 20 Yıla Patladı

Kayseri’de, 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığında görevli bir teğmen, koğuş girişinde toplu halde namaz kılan 5 eri silahla tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Merkezde askerlik görevini yapan 5 erin koğuşların girişinde botların konulduğu bölümde toplu halde namaz kıldığını görüp, nöbetçi subay odasına çağırdığı askerleri uyardığı ve daha sonra tabancasıyla askerleri tehdit ettiği öne sürülen teğmen Celalettin G. hakkında “dini ibadetlerin toplu olarak yapılmasını tehditle engelleme” suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açıldı.

Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık teğmen Celalettin G. ile avukatı hazır bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde 8 yıldır görev yaptığını belirten sanık Celalettin G, savunmasında olay tarihinde 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Fabrika Müdürlüğünde nöbetçi subay olduğunu söyledi.

‘GRUPLAŞMALAR MI OLUYOR DİYE ÇAĞIRDIM’
Olay saatinde rutin kontrolleri yaptığını belirten Celalettin G, “Rutin kontrollerimi yaparken isimleri müşteki olarak geçen şahısların koğuşların giriş bölmesinde botların koyulu olduğu alanda toplu olarak namaz kıldıklarını gördüm. Askeriyede gruplaşmalar olmaması gerektiği için, ‘gruplaşmalar mı oluyor’ diye düşünerek ibadetleri bitince odama gelmelerini söyledim.” dedi.

Müştekilerin bir süre sonra mesaisini yaptığı odanın önüne geldiklerini kaydeden Celalettin G, şunları dile getirdi:

‘NEFES FİLMİNDEKİ GİBİ SENORYOLANDIRMAK İSTEDİM’
“Askerler gelince ‘Siz inançlı insanlarsınız, grup olarak hareket etmemelisiniz ve inançlı insanlar ahiretten korkar, hesap verirken bu durumu da gözetmelisiniz. Allah katında sorumlusunuz.’ demek istedim. Daha etkili olsun diye önceden şarjörünü çıkarmış olduğum nöbet silahını müştekilere doğru yönelterek, ‘Dan, dan, dan, varsayalım hepimizi vurdular, ahirette hesap veriyoruz. Bu durumda ne olacak?’ dedim.
Buradaki silah kullanmamdaki amacım ‘Nefes’ filmindeki gibi askerlerin aklında daha iyi kalsın diye senaryolandırmaktı.”

Bu sırada rahatsızlanan bir askere yardımcı olduğunu ve daha sonra bireysel olarak görüştüğü askere gruplaşmalara mahal vermemeleri gerektiğini söylediğini savunan Celalettin G, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.