Uyuşturucuya Bulaşan 2 Hafız…

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele güzel haberler alıyoruz….

Uyuşturucuya Bulaşan 2 Hafız…

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, uyuşturucuya bulaşmış 2 hafızın rehabilite edilerek topluma kazandırıldığını söyledi. Erbil, bu 2 hafızın rehabilite süresince tedavi gören diğer gençlere, namaz kılmayı ve kuran okumayı öğrettiğini söyledi.

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, ilaçsız tedavi yöntemi ile bugüne kadar 70’ye yakın genci uyuşturucu illetinden kurtardıklarını belirtti. İl dışından gelen ve uyuşturucu illetine bulaşmış 2 hafızı sağlıklarına kavuşturduklarını müjdeleyen Erbil, aileler utanmasın çekinmesin, el birliği ile bu illetten kurtaralım dedi.

UBAM Derneği Başkan Yardımcısı Erbil, Vali Şehmus Günaydın, milletvekilleri ve birkaç kamu müdüründen başka kendilerine destek olunmadığından yakındı. Erbil, “İlimizde resmi rakamlara göre 10 bine yakın madde bağımlısı var. Bu konuda sitemkarım; tanınmış aileler dahil çocuklarını saklıyorlar. Biz onlara üzülüyoruz. Saklamasalar gelseler, biz onlara yardımcı oluruz. Kayıt dışı ile beraber sayı daha çok fazla” dedi. 2015 yılında kurulan Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) madde bağımlısı olan gençleri doğanın ortasında oluşturduğu merkezde ilaçsız tedavi yöntemiyle bu illetten kurtarmaya çalışıyor. Madde bağımlılığıyla büyük bir mücadele içerisinde olan dernek, diğer illerde 5 bin liraya verilen hizmeti Isparta’da ücretsiz sunuyor. Ancak Isparta halkından yeterli desteği göremediklerini ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, çok önemli açıklamalarda bulundu.

SAYIN VALİMİZ ELİMİZDEN TUTUYOR, 50 KİŞİYE ÇIKIYORUZ,

HALKIMIZ ELİMİZDEN TUTSUN 100 KİŞİYE ÇIKALIM

Çocuklarımızın birçoğu il dışından. Isparta’dan çok teveccüh göstermiyorlar. Adlarının çıkmasını istemiyorlar. Koltuğa çocuklarını değişiyorlar. Gittik, yalvardık, kurtaralım dedik. Sakın adım çıkmasın dediler. Hiç beklemediğimiz insanların kapısında üzüntüyle döndük. Narkotik çalışıyor, çoğu da cezaevinde yatıyor. Halkımıza da sitemkarım. 3 aydır çocuklarımızın kursta yaptığı malzemelerle bir kermes açtık. Bu derneğin giderleri var. Şuanda 40 bin lira borçla gidiyoruz. Sadece kendi yakınlarımız, sayın valimiz, milletvekillerimizden başka bize sahip çıkan olmadı. Bazı kurum müdürleri de sahip çıkıyor. Halkımıza çok sitemkarım. Geldiler, afişi okudular, vah, tüh deyip gittiler. Yarın onların başına gelmeyeceğini kim bilir. Acımakla, üzülmekle olmuyor. Elimizden tutsunlar. Biz 15 kişiyiz. Sayın valimiz elimizden tutuyor, 50 kişiye çıkıyoruz. Halkımız elimizden tutsun 100 kişiye çıkalım.

SAYIN VALİMİZİN SAYESİNDE YENİ YERİMİZE GEÇECEĞİZ

Sayın valimiz sağ olsun kömürümüzü karşılıyor. Sayın valimize sıkıntılarımızı anlattık. İvedilikle sorunlarımızı çözüyor. 50 kişilik yere geçtiğimizde organik mantar atölyesi, organik gezen tavuk yumurtası atölyesi kurulacak. Sera, küçükbaş veya büyükbaş hayvancılık da olacak. Sayın valimiz buradan gitmek istemeyen ağabeyleri ortak yapacak. Şirketi  ve sistemi kurayım size teslim edeyim dedi. Kendisinden Allah razı olsun. O zaman kimseye muhtaç olmayacağız. Yol kenarına satış mağazası kuracağız. Hem derneğimiz hem de çalışan çocuklarımız hayatlarını orada sürdürecekler.” Erbil son olarak kendilerine ulaşmak isteyen vatandaşların 0535 637 71 70 numaralı telefonu aramalarını istedi. (Isparta Bomba 32)