4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine Özel Eğitim

DİYANET HABER- Diyanet’in din eğitimi programlarından en yenisi olan 4-6 yaş kuran kurslarına yoğunluk verecek daha önce bazı üniversiteler tarafından sağlanan sertifikalar konususunda ise bazı anlaşmalarla öğreticilere sertifika aldırılacak. işte detaylar

4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine Özel Eğitim

Diyanet İşleri başkanlığı dini eğitim programlarından 4-6 yaş Kuran Kurslarına yoğunluk verecek. Milli Eğitim ve Üniversitelerle anlaşma yapılarak 4-6 yaş öğreticiliğinde öncelikli şartlardan olan sertifikalı öğretici sayısı çoğaltılacak. işte detaylar

80 bin öğrencimiz var!

Erbaş, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarını çok önemsediklerini belirterek, “80 bin öğrencimiz var ama yeterli değil. Talepleri karşılayabilsek şu anda yüz binlerce öğrencimiz olacaktı” şeklinde ve öğreticilerle ilgili  açıklamalarda bulundu.

Ülkemiz şartlarında 80 bin öğrenci iyi ama potansiyele baktığımızda gerçekten de az. Bizde Diyanetin bu konudaki potansiyelini tam anlamıyla kullamasını istiyoruz.  Genel olarak gezdiğimiz kurslarda eğitim kalitesi oldukça iyi. Bu konuda müftülüklere de büyük rol düşüyor.

“4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticileri Sertifika Alacak”

Diyanet İşleri başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptığı döneminde düşündüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerinin “üniversite ile anlaşmalı olarak eğitilmesi” konusundaki düşüncesi, başkanlığı döneminde hayata geçiyor.

Öğrenci sayısından önce nitelikli öğretici yetiştirmemiz gerekiyor.

Başkan Erbaş Nitelikli Öğretici yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve bazı üniversitelerle iş birliği yaparak sertifika programları açacaklarını dile getirdi. Erbaş, o sertifikayı alan öğreticinin 4-6 yaş grubu Kur’an kursunda görevlendirileceğini söyledi.

Adaylara büyük rol düşüyor?

İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi mezunlarından Kuran Kursu öğretici adaylarının kendilerini oldukça iyi geliştirmeleri gerekiyor. Gelecekte Kur’an Kurslarının büyük bölümünün 4-6 yas olacağını tahmin ediyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığında Eğitimci olmak istiyorsak çocuk eğitimi konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Biz bu konuyu sürekli gündeme getireceğiz.

DiniHaberler.com.tr

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr