Başkan Erbaş Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaret etti

Başkan Erbaş Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında teröristlerin bombalayarak 44 güvenlik görevlimizi şehit ettiği Gölbaşı’nda bulunan Emniyet Özel Harekât Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Başkan Erbaş, önce Başkanlık içerisinde bulunan Şehitler Camii’nde “Şehitlik ve Gazilik” konulu Cuma hutbesini irad etti ve ardından da Cuma namazını kıldırdı. Namazın sonunda Kur’an-ı Kerim okundu ve Başkan Erbaş tarafından şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua edildi.

Başkan Erbaş ardından, Özel Harekât Polisleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi ve Özel Harekât Başkanı Selami Türker’i ziyaret etti. Erbaş burada yaptığı açıklamada “Cenabı hak her türlü felaketten kazalardan belalardan sizi muhafaza eylesin. Birbirimize her zaman maddi manevi destek olmalıyız. Böyle mübarek güne bu ziyaret denk geldi. Miraç gecemiz mübarek olsun” dedi. Ziyarette güneydoğu gazilerinden Ömer Kule de yer aldı. Kule, “Biz bu ülkenin sessiz kahramanlarıyız. Vatan için sessizce şehit olanlarız. Vatan için sessizce can, veren, kan veren kol veren insanlarız” diye konuştu.

Başkan Erbaş “15 Temmuz Şehitler Müzesini” gezdi

Daha sonra Erbaş, Türker ile birlikte aynı alanda yer alan 15 Temmuz Şehitler Müzesi’ni gezdi. Gezi sırasında Türker, Başkan Erbaş’a müze hakkında bilgiler aktardı. Ziyaretinin sonunda müze defterini imzalayan Erbaş, şunları yazdı:

“Allah yolunda şehit olanları ölüler sanmayın. Bilakis onlar diridirler ve Rableri katında rızıklandırılırlar.’ ayetinin hikmetinin tecelli ettiği yerdeyiz. Şehitler kendilerinden sonra bu makama erecek olanlara cennette yaşadıkları güzellikleri müjdelerler. Rabbim bu müjdelere nail olmayı bizlere de nasip eylesin. Polis haftanız ve Miraç geceniz mübarek olsun.”

Ziyarette Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve başkanlık yöneticileri de hazır bulundu.