Diyanet Temel Dini Bilgiler Yarışması Esasları

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Geneli Temel Dini Bilgileri Yarışması ve Esasları

Diyanet Temel Dini Bilgiler Yarışması Esasları

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Geneli Temel Dini Bilgileri Yarışması ve Esasları

TEMEL DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI İLE İLGİLİ ESASLAR

  1. Yarışma; Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarında (D grubu dahil) kayıtlı erkek ve kız öğrenciler arasında ayrı ayrı yapılacaktır.
  2. Yarışmaya 2017-2018 eğitim-öğretim yılında erkek ve kız Kur’an kurslarında (EHYS) kaydı bulunan ve isteyen tüm öğrenciler katılabilecektir.
  3. Dini Yüksek Öğrenim lisans veya ön lisans bölümünde kaydı bulunan/kayıt donduran veya mezun olanlar yarışmaya katılamayacaklardır.
  4. Öğrenciler Temel Dini Bilgiler Yarışması ile Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasının her ikisine birden katılabilecektir
  5. Yarışma soruları; “Dinim İslam ” Temel Dini Bilgiler kitabı,
    Hz. Muhammet ve Evrensel Mesajı Kitabı, Başkanlık yayınları c- Tecvid Kuralları
    Namaz Duaları;     Sübhaneke,     Tahiyyat,     Salli-Barik,     Rabbena     Atina- Rabbenağfirli ve Kunut Duaları’ nın muhteva ve meali,
    Namaz sureleri; Duha-Nas (Nas Sûresi dahil) arasında bulunan sûreler ile Yasin, Fetih, Mülk ve Nebe sûrelerinin muhteva ve mealinden seçilecektir.
  6. Surelerin muhteva ve meali için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından olan “Kur’an-ı Kerim Meali” dikkate alınarak hazırlık yapılacaktır.
  7. Erkek ve kız Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler yarışmaya katılmak için Ek-2/1’deki formu doldurarak kurs yöneticisine veya Kur’an Kursu öğreticisine teslim edeceklerdir.
  8. İl/ilçe merkezlerinde bulunan erkek ve kız Kur’an kursları bünyelerinde oluşturulacak olan komisyonlar, 13 Nisan 2018 tarihine kadar kendi öğrencileri arasında sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak Kur’an kursu birincisini seçecektir.
  9. Erkek ve kız Kur’an kursları birincilerinin seçimi için oluşturulan komisyonun başkanı ve üyeleri kurs öğreticilerinden oluşur, ihtiyaç olması halinde ilçedeki diğer Kur’an kursu öğreticilerinden de faydalanılabilir. Ancak komisyon oluşturulamadığı takdirde Kurs yöneticisi ve öğreticileri, kurs birincisini belirleyeceklerdir.
  10. Kur’an kursu yöneticileri, kurs birincisinin bilgilerini, Ek-2/2 forma göre doldurup ilçe müftülüğüne teslim edeceklerdir.
  11. İlçe müftülükleri bünyelerinde komisyonlar oluşturarak 25 Nisan 2018 tarihine kadar erkek ve kız Kur’an kursları birincileri arasından, sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak ilçe birincilerinin seçimini yapacaklardır.
  12. İlçe müftülükleri, ilçe birincisi olan kız ve erkek öğrencinin bilgilerini, Ek-2/3 forma göre doldurup il müftülüğüne teslim edecektir.
  13. İl müftülüklerinde oluşturulacak ayrı bir komisyonca 14 Mayıs 2018 tarihine kadar erkek ve kız Kur’an kursları birincileri arasından sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak erkek ve kız il birincilerinin seçimi yapılacaktır.
  14.  İl/ilçe Müftülükleri dereceye giren öğrencilere mahallinde imkânlar çerçevesinde aşırıya kaçmadan değişik ödüller verebilecektir.
  15. İl Müftülükleri tarafından final yarışmasında dereceye giren erkek ve kız ilk 3 öğrenciye ödül verilecektir. Finalde dereceye giren öğrencilerin puanlarının aynı olması durumunda; yaşı küçük olana, yaşın aynı olması durumunda ise eğitim düzeyi yüksek olan öğrenciye öncelik verilecektir.
  16. İl birincisi seçilen erkek-kız öğrencilerin bilgilerinin yer aldığı Ek-2/4 form İl Müftülüklerimiz tarafından üst yazıyla Başkanlığımıza bildirilecektir.
  17. Bu kriterler, il ve ilçe müftülüklerince Kur’an kursu yöneticilerine ve yarışmacılara önceden mutlaka duyurulacaktır.
  18. İl birincilerinin yazılı olduğu Ek-2/4 form dışında Başkanlığımıza herhangi bir evrak gönderilmeyecektir.
  19. Bu yazı, İl Müftülüklerimiz tarafından duyurusu yapılmak üzere ivedi olarak İlçe Müftülüklerimize gönderilecektir.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

“DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI” TAKVİMİ

Kur’an Kursu Birincisi 13 Nisan 2018 gününe kadar seçilecektir.
İlçe Birincileri 25 Nisan 2018 tarihine kadar seçilecektir.
 

İl Birincileri

 

14 Mayıs 2018 tarihine kadar seçilecektir.