Fıkıh her zaman güncellemeye müsaittir ve güncellenmesi de gerekir

İslam kelimesiyle reform kelimesini hiçbir şekilde yan yana getirmek doğru değildir. Cumhurbaşkanımızın ifadesi …

Fıkıh her zaman güncellemeye müsaittir ve güncellenmesi de gerekir

İslam kelimesiyle reform kelimesini hiçbir şekilde yan yana getirmek doğru değildir. Cumhurbaşkanımızın ifadesi …

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Din İşleri Yüksek Kurulu ile ilgili yaptığı açıklama ve güncelleme konusu üzerine medya ve sosyal medyada tartışmalar başlamış, bu anlamda gözler Diyanet İşleri Başkanlığı’na çevrilmişti.

Hakkari programları nedeniyle Ankara dışında olan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dün akşam CNN Türk’te Hakan Çeliki’in sunduğu programda soruları yanıtladı.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacını ve tarihi serüvenini anlatırken “Diyanet İşleri Başkanlığı, 90 bin camisi, 150 bine yakın mensubuyla, yani görevli itibariyle, personeliyle doğru dini bilgiyi ve doğru din hizmetini insanlarımıza ulaştıran tek kurumdur.” ifadelerini kullandı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Reform ve güncelleme tartışmalarına da değinen Erbaş: “İslam kelimesiyle reform kelimesini hiçbir şekilde yan yana getirmek doğru değildir. Cumhurbaşkanımızın ifadesi güncelleme konusu idi. Fıkıh her zaman güncellemeye müsaittir ve güncellenmesi de gerekir.” dedi.

İslamın kadına bakışı ve çocuk yaşta evlilik konusuna da değinen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; “Sevgili Peygamberimiz kadını ve cenneti adeta ayakları altına serdi, cennet annelerin ayakları altındadır dedi. Kadınla ilgili İslam’ın kadın ve şiddet konusunu bir araya getirmeye İslam asla müsaade etmez, asla bu konuda taviz vermez.

Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak rüşt yaşını geçmeden, artık anne vasfına ulaşmadan, çocuk yetiştirebilecek bir duruma gelmeden kız çocuklarının küçük yaşlarda evlendirilmesini asla ve asla tasvip etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Son günlerde çokça tartışmaya neden olan bazı fetvaların sorulması üzerine başkan Erbaş; “İlmi müzakere gerektiren konuların milletin karşısında, televizyon ekranlarında konuşulması doğru değildir, milletimizi rahatsız ediyor.

Sahih dini bilgiye dayanmayan konuların milletimize sanki doğruymuş gibi aktarılması yanlıştır, bu konuda hem bu bilgiyi yayan ya da bu bilgiyi paylaşan kardeşlerimizi, hem de bu bilginin paylaşılmasına zemin hazırlayan kardeşlerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.” şeklinde cevap vererek uyarılarda bulundu.

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ