Kabak çekirdeğinin şaşırtıcı faydaları

Kabak çekirdeğinin şaşırtıcı faydaları

Kabak çekirdeği neye iyi geliyor?

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hafızayı kuvvetlendiriyor, stresi önlüyor… Kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitiyor. Vücut sağlığını korumaya yardımcı, kalp dostu bu besinin faydalarını okuyunca beslenme listenizden eksik etmek istemeyeceksiniz.

İşte kabak çekirdeğinin faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Yüksek miktarda çinko içeren kabak çekirdeği, bağışıklık sistemini güçlendirir ve virüslerin vücudunuza girmesini önleyerek soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer. Soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmak için kabak çekirdeğini yoğurtla ya da salatalarınıza karıştırarak yiyebilirsiniz. Kabak çekirdeği öğün aralarında sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tüketilebilinir.

Kalp sağlığını korur

Kabak çekirdeği zengin bir magnezyum kaynağıdır ve çeyrek kahve fincanı kadarı günlük magnezyum ihtiyacını karşılar. Magnzeyum; kalp fonksiyonlarının iyi çalışmasına, kemik-diş sağlığının korunmasına, bağırsak ve kan damarlarının fonksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olur. Magnezyum aynı zamanda kalp krizi ve felç gibi hastalıkları da önler.

Menopoz semptonlarını azaltır

Menopozun sebep olduğu ateş basmaları ve uykusuzluktan kabak çekirdeği sayesinde kurtulabilirsiniz. Doğal bir fitoestrojen (bitkisel kaynaklı östrojenik etkiye sahip bir kimyasal) içeren kabak çekirdeği, menopozun rahatsız edici belirtilerini azaltır. Yapılan araştırmalarda fitoestrojeninkan basıncını, ateş basmasını, baş ağrısını ve diğer menopozal semptomları azalttığı da ortaya çıkarıldı.

Hafızayı güçlendirir

Kabak çekirdeği, beyin sağlığı için çok önemlidir. Bir avuç kabak çekirdeği günlük çinko ihtiyacını karşılarken hafızayı güçlendirmeye de yardımcı olur.

Stresi önler

Sakinleşmeye ihtiyaç duyduğunuz anlarda kabak çekirdeği yemeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Kabak çekirdeği bir amino asit çeşidi olan glutamik asit içerir. Glutamik asit; stresi ve endişeleri önlerken rahatlamanıza ve sakinleşmenize de yardımcı olur.

Daha iyi uyumaya yardımcı olur

Kabak çekirdeği, bir çeşit amino asit olan triptofan içerir. Triptofan, vücutta serotonin ve melatonin hormonun salgılanmasına yardımcı olur ve kaliteli bir uyku çekmenizi sağlar. Uyumadan önce kabak çekirdeği tüketirseniz, uykusuz gecelere veda edebilirsiniz.

Antienflamatuvar (iltihap önleyici) özelliği vardır

Çiğ kabak çekirdeği ve yağının antienflamatuvar (iltihap önleyici) özelliği vardır ve vücut sağlığı için çok önemlidir. Kabak çekirdeği eklem iltihaplarını tedavi eder. Uzun yıllardır parazitleri yok etmek için kullanılan kabak çekirdeği, vücuttan bağırsak kurtlarının atılmasına da yardımcı olur.