“4. Uluslararası İyilik Ödülleri” sahiplerini buldu
Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği “4.Uluslararası İyilik Ödülleri”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği “4.Uluslararası İyilik Ödülleri”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı. Törende çeşitli kategorilerde iyilik ödülü almaya layık görülenlere ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı tarafından verildi.
“Dünyayı iyilik değiştirecek” sloganıyla düzenlenen “4.Uluslararası İyilik Ödülleri”, bin 500 iyilik hikayesinin arasından belirlenen yedi kişiye verildi. Törende bu yılki ‘Vefa Ödülü’ ise milletimizin huzuru, vatanımızın birlik ve beraberliği, insanlığın barış ve güvenliği için canlarını feda eden bütün şehitlerin ve gazilerin aziz hatıralarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) şahs-ı manevisine verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülü Türk Silahları Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a verdi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Dünyanın farklı ülkelerinden, kıtalarından Türkiye’ye teşrif eden bütün misafirlerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum. Sizleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, milletin evinde, bu gazi mekanda ağırlamaktan şahsım, milletim adına büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu yıl dördüncüsünü tevdi ettiğimiz iyilik ödüllerinin ve İyilik Haftası’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” diyerek, ödül töreni için Diyanet İşleri Başkanlığına da teşekkürlerini iletti.
Uluslararası İyilik Ödülleri’nin, ihdasından bu yana geçen sürede insanlar arasında bir iyilik halkasının oluşmasına vesile olduğuna inandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bunun yanında ödülümüz Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın da en prestijli projelerinden biri haline geldi. Bu ödüller hem ülkemizde hem de dünyanın farklı köşelerinde gayret gösteren iyilik neferlerine umut, cesaret ve güç verdi. Bu ödüller vesilesiyle bizler de birbirinden değerli hayır faaliyetlerinden haberdar olduk, gerçekten göz yaşartıcı hikayelere şahitlik ettik.
Etrafımızda yaşanan onca savaşa, şiddete ve insanı insanlığından utandıran vahşet görüntülerine rağmen, dünyanın dört bir ucundan gelen iyilik hikâyeleriyle sevindik, gururlandık, ümitlerimizi tekrar yeşerttik. Gerek bu projenin serpilip büyümesine, gerekse şu muhteşem kardeşlik atmosferinin tesisine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”
“Gördüklerimiz bize istikbalimiz adına umut aşılıyor”
Ödül alan hayat hikâyelerine işaret eden Erdoğan, “İnsan olarak bizi diğer varlıklardan ayıran temel hasletlerin halen diri olduğunu gösteriyor. Buradan gördüklerimiz bize istikbalimiz adına umut aşılıyor, güven veriyor. Her biri diğerinden kıymetli bu hikayelerde halen iyilik pınarlarının çorak gönülleri sulamaya devam ettiğine şahit oluyoruz.” dedi.
Erdoğan, bin 500 hikaye arasından seçilen, bu seneki ödüllere layık görülen, çevresinde “hayat tamircisi” olarak bilinen, engelli hayvanlara kendi imkanlarıyla bugüne kadar 200 protez yapan 22 yaşındaki Mardin Derikli Hasan Kızıl’ı tebrik etti.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Eğitim, tarım ve çevre alanındaki özgün çalışmalarıyla Türk milletinin hayırseverliğini, Afrika’nın çorak topraklarına taşıyan Sevde Sevan Usak’ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
“Kütüphaneye çevirdiği dükkanıyla mahallesindeki çocuklara kitap okuma aşkını aşılayan Üsküdarlı Kanber Bozan kardeşime, Kanada’nın Montreal şehrindeki küçük lokantalarını ihtiyaç sahipleri için Halil İbrahim sofrasına dönüştüren Yahya Hashemi ile Ala Abdelrazaq Jabur kardeşlerimi, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisini rehber edinerek, kardeşlik seferberliğine öncülük eden Suriyeli muhacirlere ensar olan Doktor Mahmut Karaman beyfendiyi, yetim bir peygamberin ümmeti olarak yetim ve öksüzlere sahip çıkan, hayatını sürdürdüğü Amerika’da soğuk odalarda ölümü bekleyen onlarca çocuğa sıcak bir yuva sunan ‘yetimlerin babası’ Libyalı Muhammed Bzeek kardeşimi, vazife yaptığı tarihi Hasan Paşa Camisi’ni, sokak çocuklarının ve sokakta kalanların rehabilitasyon merkezine çeviren Levent Uçkan hocamızı… Velhasıl bu yıl iyilik ödüllerini tevcih ettiğimiz tüm kardeşlerimizi şahsım ve milletim adına gönülden tebrik ediyorum.”
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Sezai Karakoç’un “Kalbinde merhamet adlı bir çınar olan” ifadesini hatırlatan Erdoğan, tüm iyilik neferlerine ve hayır öncülerine şükranlarını sundu.
Erdoğan, hayırseverlere “Dünyanın dört bir yanında diktiğiniz bu iyilik fidanlarının uzun yıllar meyve vermeye devam edeceğine inanıyorum.” diyerek seslendi.
” Vefa ödülünün Mehmetçiklerimize takdim edilmesinden büyük bir memnuniyet duydum”
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Bu yılki vefa ödülünün de çok anlamlı bir yere gittiğini gördüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Vefa ödülünün milletimizin göz bebeği, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı, bölgemizdeki mazlumların muhafızı kahraman Mehmetçiklerimize takdim edilmesinden de büyük bir memnuniyet duydum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla hem vatanımızın güvenliğini temin ediyor hem de terör örgütlerinin zulmüne maruz kalan kardeşlerimizin yardımına koşuyor.
İşte son birkaç gündür Afrin’den yansıyan insanlık dışı manzaraları sizler de görüyorsunuz. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, kurduğu tuzaklarla çocukları katleden terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Şu an itibarıyla 3400 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne yaptık? Afrin’e girdik, giriyoruz çok fazla bir şey kalmadı. Ama biz işgal için girmiyoruz. Biz, Afrin’i oraların gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz.”
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Başbakan Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada, “Ödül alacak dostlarımız hiç şüphe yok ki takdire şayan, güzel işler yaptılar, bir karşılık beklemediler. İyiliği insan olmanın şuuruyla yaptılar. Çünkü insanın fıtratında sevgi vardır, merhamet vardır” diye konuştu.
Kötülüklerin, insanın özünden, yaradılış gayesinden uzaklaşması ve sıratı müstakimi kaybetmesi nedeniyle ortaya çıktığını, dünyada kötülüğün hüküm sürdüğü her yerde bu hakikatin görüldüğünü belirten Yıldırım, “Görünen sebep ne olursa olsun aslında dünyadaki bütün mücadeleler iyilikle kötülük arasındadır. Allah bizleri istikametini kaybedenlerden ve insanlığına yabancılaşanlardan eylemesin” ifadelerini kullandı.
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Yıldırım, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), yurt içinde hayır ve iyilik için çalışan bin şubesi olduğunu aktaran Yıldırım, dünyanın 140 ülkesinde din, dil, ırk ayrımı yapmadan iyilik faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a ve TDV camiasının bütün mensuplarına teşekkür eden Yıldırım, hizmetlere katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara da şükranlarını sunduğunu, ödüle hak kazananları kutladığını dile getirdi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Başbakan Yardımcısı Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, “İyiliğin, hayırların ve yardımlaşmanın çoğaldığı ve yaygınlaştığı toplumlarda huzur, barış, güven ve mutluluk da artar, kötülük ve kötüler de azalır. Kötülüğü yok etmemiz, kötülerin kaybetmesini sağlamamız için içimizdeki iyilerimizi, hayırlılarımızı ve yardımseverleri artırmak, bunun için bütün yönleriyle daima bir seferberlik içinde olmamız şarttır.” dedi.
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Bakara Suresi’nin 177’nci ayetinde Allah’ın iyiliği tanımladığına dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:
“Bizler iyilik, hayır ve yardımlaşma medeniyetinin mensuplarıyız. Bizler, iyilik, hayır ve yardımlaşmayı emreden ve bunları yapanları dünyada ve ahirette müstesna bir yere koyan inancın sahipleriyiz. Bizler, insanlardan teşekkür almak veya ‘ne iyi insan’ demelerini sağlamak için değil, Allah’ın rızası için iyilikte ve hayırda yarışmanın en büyük mevki olduğuna inanan bir medeniyetin sahipleriyiz.”
İyilik ve yardım yapanların sevildiğine işaret eden Bozdağ, esas iyiliğe ulaşmanın, ancak sevilen şeyleri Allah yolunda harcamakla mümkün olabildiğini, iyi ve güzel işte aracılık edenlerin ise hem kendilerinin hem de örnek alanların yaptıklarından pay aldıklarını söyledi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise konuşmasında, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünneti rehberliğinde yükselen İslam medeniyeti bir iyilik medeniyeti olduğunun altını çizerek, Müslümanların, iyilik ahlakını ve hayır işleme bilincini gittikleri her yere taşıdıklarını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, iyilik ödüllerini, iyiliği hâkim kılmak, gündem yapmak, zihinlerde ve gönüllerde iyilik adına farkındalıklar oluşturmak için düzenlediklerini belirterek. “Amacımız iyilik bilinci ve gayretiyle hayatı ve yeryüzünü güzelleştirmektir. İyiliği güçlendirmek, iyilikleri birleştirmek, iyilik kervanını yeryüzünün her yerine ulaştırmak ve kötülüğe yer bırakmamak gayesi ile çalışmaktır” dedi.
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının, İlahiyat ve İslami İlimler fakülteleriyle işbirliği içerisinde, başta dini bilginin üretilmesi, güncellenmesi ve yaygınlaştırılması olmak üzere iyiliğin bütün alanlarında milletimize ve insanlığa, daha kapsamlı, güçlü ve etkin çalışmalarla hizmet ve rehberlik edeceğini ifade etti.
İyiliğin, hakikat ve güzellik adına, merhameti kuşanarak yola revan olmak olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “İyilik, mazluma, muhtaca elini, evini, yüreğini açıp, ensar olmaktır. İyilik; yetime kardeş, yoksula sevinç olmaktır” diye konuştu.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Başkan Erbaş, iyiliğin, yeryüzüne emanet bilinciyle yaklaşıp, bütün insanlar için canı, aklı, dini, nesli ve malı muhafaza etmek gayesiyle çalışmak olduğunu kaydetti.
“Müminler için hayat, bir iyilik yolculuğudur. İnsan da bu dünyaya, Âlemlerin rabbine “inanmak” ve “iyi işler yapmak” için gelen bir yolcudur” diyen Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Hayatı güzelleştirecek en büyük imkân, iyiliktir”
İyilik; toprağa düşüp yeşeren, yeşerip serpildikçe yeniden toprağa düşüp binlerce fidan olarak hayatı yeşerten bir tohum gibidir. İnsana düşen, iyiliğin dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğuna inanmak ve iyilik tohumlarını gönüllere serpmektir. Onları bereketlendirecek olan Cenab-ı Hak’tır. Bizler, hayatı güzelleştirecek en büyük imkânın; iyiliğin gücü olduğuna inanıyoruz. Ancak iyilik, emek ister, değer ister, yürek ister, inanç ister.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
“İyilikler sadece Rızay-ı Bâri için yapılır”
Kur’an- Kerim’in bizlere gösterdiği hedef, “Hayırlı işlerde birbirinizle yarışın. ‘mefkuresidir’ “İyilik ve takvada yardımlaşın, günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın” ilkesidir. İyilik, ihlas ve ihsan ahlakı ile hayat bulur. Yani samimiyeti kuşanmak, gösterişten uzak ve beklentisiz olmaktır. İyilikler sadece Rızay-ı Bâri için yapılır. İçine zerre kadar gösteriş karıştığında ise, o iyilik sıradanlaşır ve iyilik olma vasfını kaybeder.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
“İyiliğin hakim olması için gayret etmek zorundayız”
İyilik çalışmalarının iki boyutu vardır; birincisi, iyi ve güzel olanı yaygınlaştırmak, ikincisi de kötülüğün ortadan kalkması için mücadele etmektir. Bu anlamda iyilik adına, barışı, adaleti, merhameti, paylaşmayı, yardımlaşmayı tercih ederek bu değerlerin yaygınlaşması ve hâkim olması için gayret etmek zorundayız.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
“Zulmün karşısında, mazlumun yanında olmak en büyük iyilik hareketidir”
Kötülüğün, ifsadın, zulmün, fitnenin, ayrımcılığın, ötekileştirmenin, haksızlığın, şiddetin önüne geçmek için çaba göstermeye de mecburuz. Zulmün karşısında, mazlumun yanında olmak en büyük iyilik eylemi ve hareketidir. Bu asil duruşun, Kur’an-ı Kerim’deki en açık ve kapsamlı ifadesi “emr-i bil-ma’ruf ve nehyi ani-l münker”dir. Bunun içindir ki, elimizle, dilimizle ve kalbimizle iyiliğin yaygınlaşması için çalışmak ve aynı şekilde kötülük karşısında duruş sergilemek imanımızın gereğidir.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
“Biz, dünyayı iyiliğin değiştireceğine inanıyoruz”
Biz, dünyayı iyiliğin değiştireceğine ve her birimiz birer iyilik neferi olduğumuzda bütün insanlığın huzurlu ve onurlu bir hayata kavuşacağına inanıyoruz. Elbette mülkün sahibi ve Âlemlerin rabbi olan Allah, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışanları muhakkak destekleyecek ve onları asla yalnız bırakmayacaktır.
Törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Başkanlık üst düzey yöneticileri, 81 il Müftüsü, ilçe müftüleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, uluslararası misafirler, çok sayıda TDV gönüllüsü ve öğrenci katıldı.
Hasan Kızıl, ödülünü Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan aldı.
Sevde Sevan Usak ödülünü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’dan aldı.
Kanber Bozan ödülünü Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan aldı.
Yahya Hashemi / Ala Abdelrazaq Jabur ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan aldı.
Mahmut Karaman ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan aldı.
Muhammed Bzeek ödülünü Başbakan Binali Yıldırım’dan aldı.
Levent Uçkan ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’dan aldı.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ